Waar moet je opletten bij de aankoop van een refurbished iPhone?

Bij de lancering van een nieuwe smartphone staan veel geïnteresseerden vaak te trappelen om deze aan te schaffen. Zij willen graag als eerste het nieuwe toestel proberen zodat ze een soort ‘primeur’ hebben ten opzichten van hun naasten. Echter hangt er een enorm prijskaartje aan zo’n nieuw toestel. Vaak ben je al enkele honderden euro’s kwijt, maar dan ben je wel in het bezit van de allernieuwste smartphone. Wellicht sta jij niet te dringen om de nieuwste iPhone of Samsung in handen te hebben, maar neem je ook genoegen met een oudere versie. In dat geval kan je bijvoorbeeld beter een refurbished iPhone 6 kopen in plaats van de duurdere variant. Maar toch moet je bij de aanschaf wel op een paar zaken letten. Welke zijn dat?

Werking van het toestel

Vanzelfsprekend zal het toestel niet nieuw zijn, want je koopt deze tenslotte tweedehands. Daarom moet je goed opletten of de iPhone nog wel goed werkt. Helaas zijn er nog steeds aanbieders die een klant oplichten en flink geld vangen voor een toestel die nauwelijks tot niet werkt. Daarom dien je als koper vooraf goed de iPhone te bestuderen en te kijken of de knoppen niet vastzitten, alle functionaliteiten het goed doen en of er geen problemen zijn met opladen. Jij wilt namelijk niet de dupe worden van oplichting en daarom moet je alles goed controleren, zodat je wel waar voor je geld krijgt.

Accessoires

Naast de werking van het toestel moet je bij de aankoop ook letten of alle accessoires zijn bijgevoegd. Sommigen verkopen namelijk enkel het toestel zonder oplader of hands free setje. Uiteraard heb je dit automatisch bij het kopen van een gloednieuw toestel, maar de verkoper van een refurbished iPhone is soms niet van plan deze accessoires bij te voegen. Daarom moet je ook van tevoren goed de advertentie lezen of informeren wat er precies wordt verkocht zodat je daarna uiteindelijk niet teveel gaat betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *