iphone6-plus-modelsApple’s nieuwste iPhone 6 Plus werd op 9 september samen met de iPhone 6 door Apple gepresenteerd. Bijzonder aan de 6 Plus is dat het toestel beschikt over een 5,5-inch display. Het is Apple’s eerste phablet, een kruising tussen een smartphone en een tablet. Vanaf 26 september zal de Plus verkrijgbaar zijn in Nederland. Er is keuze uit een model met 16, 64 of 128 GB. De iPhone komt automatisch met iOS 8, het nieuwste besturingssysteem van Apple.

Model en display
De iPhone 6 Plus beschikt over een unibody-behuizing van aluminium en glas. Het toestel heeft ronde afwerkingen en een dunnere schermrand. De afmetingen van het toestel zijn 158 x 78 x 7 millimeter en het toestel weegt 172 gram. Het display is een 5,5-inch Full HD display met 1080 x 1920 pixels. Er is gebruikt gemaakt van de heldere IPS Retina-technologie welke zorgt voor uitstekende kijkhoeken. Het model beschikt over een horizontaal display, de iPhone kan horizontaal worden gehouden zodat alle informatie nog overzichtelijker wordt getoond. De powerknop van het toestel is verhuisd naar de zijkant. De iPhone 6 Plus komt in de kleuren zilver, goud en spacegrijs.

iphone6-plus-specs-Specificaties
Niet alleen het design van de iPhone 6 Plus is veranderd en verbeterd, ook aan de binnenkant van het toestel is een hoop verbeterd. Zo beschikt de Plus net als de iPhone 6 over een snellere 64-bit A8-processor en 1 GB aan werkgeheugen. De processor zou zo’n 20 procent sneller dan zijn voorganger zijn en wel 50 procent energiezuiniger. Daarnaast is er nog een M8-coprocessor aan boord die onder andere bewegingen van de gebruiker kan bijhouden. Ondanks deze krachtigere processor zal de accuduur van de iPhone 6 Plus een stuk beter zijn dan die van zijn voorgangers. Zo kan er met het toestel 80 uur muziek worden beluisterd, er kan 12 uur mee worden ge-internet en de gebruiker kan er zo’n 14 uur lang mee video’s kijken. De standbytijd van het toestel bedraagt zo’n 16 dagen.

Camera
De iPhone 6 Plus beschikt over een 8-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. Deze is ten opzichte van zijn voorgangers flink verbeterd. De sensor is verbeterd, het diafragma laat meer licht door en de camera beschikt over optische beeldstabilisatie. Foto’s zullen hierdoor scherp zijn zelfs wanneer deze worden geschoten door iemand met een onvaste hand. Video’s hebben een maximale resolutie van 1080p (full-hd). Deze zullen altijd vloeiend ogen vanwege de hoge framerate van 30 tot 60 frames. Ook kan er worden gefilmd in slowmotion met de camera. Aan de voorzijde van het toestel bevindt zich een vernieuwde 1,2-megapixels HD-camera. Ook deze beschikt over een verbeterde sensor waardoor betere selfies kunnen worden gemaakt en facetimen vloeiender verloopt.

Apple Pay
De iPhone 6 Plus beschikt over een NFC-chip. Met deze chip kan in combinatie met de vingerafdrukscanner die in de homeknop zit verwerkt, worden betaald. De chip werkt samen met Apple Pay, dit is het nieuwe betaalplatform van Apple. Betalingen kunnen contactloos en op een veilige en gemakkelijke manier worden gedaan. Apple hoopt hiermee creditcards en pinpassen overbodig te maken.

iPhone prijzen met abonnement: