iphone 5s

Uiterlijk en beeldscherm

Het uiterlijk van de iPhone 5S is door Apple precies overgenomen van de iPhone 5. De afmetingen zijn gelijk en ook het gewicht bedraagt 112 gram. Ook het scherm blijft ten opzicht van de iPhone 5 gelijk. Het beeldscherm heeft een resolutie van 1136 x 640 pixels. De scherpte van het beeldscherm is uitstekend. De helderheid, kleur- en witweergave zijn ook uitstekend. Het toestel komt in een prachtige aluminium behuizing. In de thuisknop zit saffierglas wat ook is gebruikt ter bescherming van de iSight-camera. De iPhone 5S is ongelooflijk licht en dun. Het toestel is verkrijgbaar in het zilver, goud en spacegrijs.

Hardware

De iPhone 5S is voorzien van de nieuwe A7-chip waarbij de CPU en grafische prestaties tot 2x hoger liggen dan van zijn voorganger de A6. Met de A7 is de iPhone 5S de eerste 64 bits smartphone ter wereld. Er wordt optimaal geprofiteerd van de voordelen van deze chip omdat iOS 7 voor de 64 bits architectuur is ontworpen. Zo maakt bijvoorbeeld de camera-app optimaal gebruik van de nieuwe beeldverwerking en levert de A7 tot 2 x snellere autofocus, hogere videoframe snelheden en snellere beeldregistratie. De M7-coprocessor is ook nieuw en vormt een hecht team met de A7 chip. De M7 is speciaal voor bewegingsgegevens van de gyroscoop het kompas en de versnellingsmeter te meten. De M7 doet dit zeer efficiënt. Deze weet wanneer je loopt, rijdt of hardloopt.

Camera

De iPhone 5S beschikt over een iSight-camera welke sterk is verbeterd door speciaal ontworpen technologieën voor de hard- en software van de camera. De iSight beschikt over een 15 procent grotere sensor met pixels van 1,5 micron. Het diafragma is f/2.2 en er wordt meer licht doorgelaten. Een hele actie kan vast worden gelegd in de burst-mode met wel tien foto’s per seconde. De True Tone flitser zorgt voor prachtige foto’s. Er wordt samengewerkt door witte en amberkleurige led, zo wordt de flitsintensiteit en kleurtemperatuur bijgesteld zodat de foto perfect is belicht. Met de automatische beeldstabilisatie zijn bewogen foto’s verleden tijd. Er kunnen prachtige video’s met de camera worden gemaakt. Aan de voorzijde beschikt de iPhone 5S nog over een nieuwe FaceTime HD-camera met een verbeterde verlichtingssensor aan de achterkant en grotere pixels.

Touch ID

Apple introduceert met de iPhone 5S de Touch ID, dit is een identiteitssensor voor vingerafdrukken in de homeknop. Door je vinger op de thuisknop te leggen wordt de iPhone ontgrendeld. Daarnaast kan deze knop worden gebruikt voor aankopen in de App Store, iTunes Store of iBooks Store.

Besturingssysteem en netwerkdekking

De iPhone 5S heeft een geweldige netwerkdekking. Er kan gebruik worden gemaakt van een hoge down- en uploadsnelheid. Steeds meer netwerkproviders worden door iPhone ondersteund. Ook in het buitenland kan er op steeds meer plaatsen van de supersnelle netwerken worden geprofiteerd. De iPhone 5S draait op iOS 7, het besturingssysteem dat is ontworpen met het oog op de iPhone 5S. Alles in het systeem maakt optimaal gebruik van de nieuwe technologieën in de iPhone 5S zoals de nieuwe chip of Touch ID. Ook introduceert iOS 7 nieuwe voorzieningen zoals AirDrop en multitasking.

iPhone prijzen met abonnement: