iPad repareren: ben ik wel verzekerd?

Tegenwoordig beschikt bijna iedereen wel over een iPad, smartphone en/of laptop. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van de kwetsbaarheid van zo’n apparaat, kan het toch wel eens voorkomen dat je schade optreedt. De vraag is dan: wanneer is je apparaat wel en niet verzekerd? En welke verzekering past het best bij jou? Je leest het in deze blog.

Schade opgelopen in huis
Heb je schade opgelopen in huis? Denk bijvoorbeeld aan kinderen die met de tablet struikelen of iemand die onopzettelijk koffie over je iPad morst. Deze kosten met betrekking tot de iPad repareren worden alleen gedekt met een allrisk of complete inboedelverzekering. Dit is echter niet overal het geval: sommige verzekeringsmaatschappijen sluiten tablets en smartphones uit, omdat ze zo schadegevoelig zijn. Lees dit altijd goed na in de polisvoorwaarden van de betreffende maatschappij.

Schade onderweg of op het werk opgelopen
Schade buitenshuis wordt normaliter niet verzekerd op de inboedelverzekering. Echter is het bij sommige verzekeraars wel mogelijk om een allrisk verzekering te nemen waardoor je ook (tot een bepaald bedrag) buiten je huis verzekerd bent. Een andere optie is een kostbaarhedenverzekering: deze geldt zowel binnens- als buitenshuis en is een goed alternatief als je tablet niet onder de inboedel valt. Kijk hierbij ook altijd goed in de polisvoorwaarden of deze optie mogelijk is bij jou verzekeraar. Een ander alternatief is een tabletverzekering. Deze is specifiek gericht op schade aan je tablet en een vergoeding is in vele situaties gegarandeerd.


Schade opgelopen door iemand anders

Voor schade opgelopen door iemand anders biedt de aansprakelijkheidsverzekering een goed alternatief. En ook andersom geldt hetzelfde: laat jij de tablet van een ander per ongeluk uit je handen vallen, dan ben je ook verzekerd. Houd er wel rekening mee dat de verzekering vaak de dagwaarde van de tablet uitkeert. Deze waarde daalt vaak enige tijd na aankoop.

Op basis van de bovenstaande opties kan je een verzekering kiezen. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen, dan kan je altijd contact opnemen met je de verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen je vaak voorzien van goed advies. Ben je nog op zoek naar een instantie die je iPad snel en voordelig kan repareren? Dan is het iPhone Reparatie Centrum wellicht de beste keuze. Afhankelijk van de schade is je toestel binnen anderhalf tot twee uur gerepareerd en ook nog eens tegen een scherpe prijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *