desktop_ios8iOS 8 is tijdens de WWDC 2014 op dinsdag 9 september officieel aangekondigd. Dit nieuwe besturingssysteem van Apple zal vanaf 17 september voor gebruikers van de iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPod Touch vijfde generatie, iPad 2, iPad derde en vierde generatie, Ipad Air, iPad mini en iPad mini Retina gratis zijn te downloaden. De iPhone 4 krijgt geen update en de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus komen standaard met iOS 8.

Veranderingen
iOS 8 kent een aantal kleine en grote veranderingen ten opzichte van zijn voorganger. Een eerste verandering is het feit dat ontwikkelaars vanaf iOS 8 nu ook eigen widgets kunnen ontwikkelen en app-informatie in het Berichtencentrum kunnen laten zien. Deze widgets zijn interactief. Voorheen was deze functie alleen beperkt tot een aantal apps van Apple maar vanaf nu kunnen alle app-ontwikkelaars deze functie vrij gebruiken. Notificaties zijn in iOS 8 door Apple interactief gemaakt. Er kan direct worden gereageerd op een notificatie die binnenkomt. Wanneer er een bericht binnenkomt kun je direct in deze notificatie reageren. Je hoeft niet speciaal naar de berichten-app maar kan alles in hetzelfde scherm afhandelen. Door een korte swipe naar beneden te maken ontgrendel je het scherm en kun je een reactie typen. Ook e-mail kan op deze manier direct worden beantwoord of verwijderd.

De Mail-app is ook veranderd in iOS 8. Deze kan voortaan datums herkennen in een bericht. In iOS 8 worden in het multitask-scherm voortaan bovenin de recente contactpersonen getoond. Je kunt direct naar de juiste persoon gaan door de homeknop twee keer in te drukken. Ook de Spotlight functie is verbeterd, deze kan nu meer informatie raadplegen. Zo kan nu vanuit de zoekbalk Wikipedia worden doorzocht en bijvoorbeeld apps kunnen worden gevonden. Verder is het in iOS 8 mogelijk om diverse toetsenborden te installeren zoals een swype toetsenbord. Ook Appleā€™s toetsenbord is vernieuwd en kan voorspellen wat je wilt typen.