Defecte telefoon? Zelf repareren of laten repareren

Naarmate de tijd vordert, is het meestal het geval dat jij minder zuinig met je telefoon omgaat. Wanneer je dan even niet oplet, kan het zomaar zijn dat jij je mobieltje laat vallen. Je draait je mobiel om en je ziet een geheel kapot schermpje. Wat nu?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je telefoon zo te houden. Wanneer er maar een paar krassen op je scherm zitten, zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om geen actie te ondernemen. Die krassen storen jou dan blijkbaar niet en je voelt je niet genoodzaakt om je scherm te repareren. Toch vinden veel mensen dat een kapot scherm een soort inbraak is op je reputatie. Je wil niet gezien worden met een kapot scherm. Zo zou je een nieuwe telefoon kunnen kopen. Dit kost al gauw honderden euro’s en niet iedereen heeft dit geld of heeft dit niet over voor en telefoontje. Een laatste optie is dus het repareren van jouw scherm. Binnen dit kader zijn er drie verschillende mogelijkheden. Ten eerste kun je je telefoon zelf repareren. Daarnaast kun je ook je telefoon laten repareren door een reparatiebedrijf. Het opsturen naar zo’n reparatiebedrijf gebeurt het meest. Als laatste zou je je telefoon ook nog terug kunnen sturen naar de fabriek. In dit artikel worden deze drie mogelijkheden even wat uitgebreider uitgelegd.

Mogelijkheid 1: Zelf je telefoon repareren.
Het spreekt voor zich dat dit de meest goedkope optie is. Door je telefoon zelf te repareren, bespaar jij veel kosten. Bijvoorbeeld de loonkosten van het personeel die jouw telefoon willen maken. Op het internet bestel je dan de juiste onderdelen om aan de slag te kunnen gaan. Toch is het wel noodzakelijk dat je redelijk handig bent. Niet iedereen kan zomaar een telefoon repareren. Het is een vereiste dat je een bepaald technisch inzicht hebt. Zoals gezegd heeft niet iedereen deze skills. Om er zeker van te zijn dat je geen fouten maakt, moet je ervan overtuigd zijn dat jij in staat bent om de telefoon te repareren. Wanneer jij je telefoon kapot maakt, ben je namelijk nog verder van huis. Dan lopen de kosten helemaal hoog op.

Mogelijkheid 2: Je telefoon laten repareren door een reparatiebedrijf
Dit is ook wel de snelste manier om jouw telefoon te laten repareren. Je hebt te maken met professionals op dit gebied. Daarom kiezen mensen vaak voor deze mogelijkheid. Het is snel klaar en je hebt weinig gezeur. Daarnaast is deze mogelijkheid veel veiliger dan de eerder genoemde mogelijkheid om je eigen telefoon zelf te repareren. Deze reparatiebedrijven hebben professionals in dienst die over de beste apparatuur beschikken. Ook geven veel reparatiebedrijven jou de garantie dat je telefoon weer goed zal functioneren.

Mogelijkheid 3: Je telefoon terugsturen naar de fabriek
Als laatste zou je dus ook nog je telefoon kunnen terugsturen naar de fabriek. Ook dit is een veilige optie aangezien je de telefoon altijd opstuurt naar een gerenommeerd bedrijf (bijvoorbeeld Apple). Een enorm groot nadeel van deze manier is dat je vaak heel erg lang moet wachten op je telefoon. Daarnaast heb je ook niet altijd nog garantie op jouw telefoon. Ook bij deze mogelijkheid kan het zo zijn dat je veel geld kwijt bent aan de reparatie.

Bron: Foonz.nl telefoon reparatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *