Apple is op zoek naar goedkopere iPhone onderdelen

Volgens een bericht op Digitimes zou Apple druk bezig zijn met het zoeken van goedkopere onderdelen voor zijn producten. Reden hiervoor is het omhoog houden van de winst op de iPhones en iPads. De producten van Apple staan nu nog bekend om de strakke afwerking en dat de producten goed werken. Tot op heden doet Apple geen concessies te doen als het gaat om hardware en levert het nog steeds topproducten. Volgens bronnen van de Digitimes worden diverse bedrijven die al onderdelen voor Apple maken getroffen door lage prijzen. Het zou onder andere gaan om Pegatron, Largan Precision en Foxconn.

Lagere prijzen

Apple zou ook bezig zijn om onderdelen te bestellen bij andere bedrijven die hardware leveren voor lagere prijzen. Het Japanse Kantatsu zou concurrentie bieden tegen Taiwanese bedrijf Largan wat betreft cameramodules. Apple lijkt ook te zoeken naar nieuwe partners voor de productie van de iPhone 7. Een manier om een lagere prijs af te dwingen bij onder andere Foxconn en Pegatron is door te dreigen bij een ander bedrijf een grote bestelling te doen. Lagere prijzen voor onderdelen zou kunnen betekenen dat de iPhone 7 abonnementen ook goedkoper worden.

Concurrentie onder leveranciers.

De Taiwanese bedrijven die tot op heden verantwoordelijk zijn voor een hoop van de iPhones willen dit werk niet kwijtraken. Apple kan op deze manier makkelijk vragen om lagere prijzen. Bedrijven zoeken nu naar bestellingen van andere klanten en werken hard aan het verbeteren van hun technologie om zo de concurrentie voor te zijn. De consument zal niets merken op korte termijn. Apple zal een lagere prijs afdwingen zodat de winst voor de nieuwe apparaten niet daalt vergeleken met vorige apparaten. Waarschijnlijk zal de kostprijs niet dalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *